Bongfritt bordsbyte

Hej,
Hur ändrar jag inställningen att köket får en bong när jag flyttar bordet på kassan?

Undrar också, när gästerna går direkt på varmrätt så kommer bongen ibland på vänta och ibland fram, detta händer även fast det kan vara samma rätter och alla inställningar verkar vara samma?

Tredje frågan, om jag vill att det ska stå vänta på bongen, måste den då vara kopplad till en produkt? Vill alltså att det ska stå:
4 ryggbiff
VÄNTA

och inte

3 ryggbiff
1 ryggbiff VÄNTA

Kommentarer

 • Hejsan

  Jag tar svaren i tur och ordning;

  1. Detta är (i nuläget i alla fall) en obligatorisk funktion som inte går att stänga av.

  2. Detta styrs av inställningen "Automatisk vänta" på bonggruppen och vilken sortering bonggrupperna har. En vanlig konfiguration är att bonggrupperna är sorterade så här:
   Förrätt
   Varmrätt (Automatisk vänta på)
   Dessert (Automatisk vänta på)

   Om bara en varmrätt slås in kommer den att gå direkt. Säljs det däremot även en förrätt tillsammans med varmrätten kommer förrätten gå direkt, men varmrätten får automatiskt vänta på bongen.
   Systemet håller sedan reda på vad som frammats och inte. Så om varmrätten i ovanstående exempel (med både för- och varmrätt i samma beställning) frammats kommer även nästa varmrätt som sparas i den beställningen gå direkt.

   Men när du säger att det sker ibland så undrar jag om det kan vara så att ni har en bonggrupp som ligger innan "Förrätt", t.ex. "Dryck". Om det då beställs dryck tillsammans med varmrätten kommer det bli automatisk vänta på den sistnämnda. Beställs det ingen dryck kommer varmrätten gå direkt. För att lösa detta måste bonggruppen "Dryck" sorteras efter maten. Detta görs i "Register -> Bonggrupper -> Sortera".

   Markera gruppen och flytta den nedåt via knappen "Ner".

  3. Här är jag inte riktigt med på vad du menar. Systemet skriver så här:

   Du får gärna utveckla vad det är du vill ändra på.
  Anders
 • Hej igen!

  Vi har fortfarande problem med att en del bongar hamnar på vänta fast det endast är varmrätter. Det är som du säger att skillnaden verkar vara när att vi bongar dryck samtidigt som maten då hamnar bongen på vänta. Dock så verkar det inte som "dryck" finns registrerat i bonggrupper (se bifogad bild)?

  Vad gäller den andra frågan så är det när man själv lagt till en bongtext, tex vänta på 4 varmrätter (pga av fördrink eller liknande), då hamnar ju den bongtexten på produkten som är markerad när man skriver - går detta att ändra så det gäller hela bongen?

  4 röding
  VÄNTA

  istället för
  3 röding
  1 röding VÄNTA

  Samma sak med meddelande, kan man få det att inte vara kopplat till en av artiklarna utan till alla som är av samma sort?
  4 ryggbiff 2x ej Rödvinssås

  nu blir det i stället:

  3 ryggbiff
  1 ryggbiff 2 x ej rödvinssås
 • Jag ser nu vad du menar.
  Problemet att vissa produkter väntas med andra går fram direkt är nog på att drycken är kopplad till produktgruppen "ingen" som ligger före i bongsorteringen. Sortera den sist så kommer det börja fungera som du förväntar dig.

  "VÄNTA" knyts till produktgruppen (exempelvis varmrätt) och inte produkten. Eventuella texter som knyts till en produkt påverkar inte vänta-funktionen utan är främst till för att förtydliga beställningen.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Lars-Emil

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.