Till senaste kommentaren

Långsamt att söka. Kan man spara hela databasen på något sätt?

Hej!

Det tar ca 7 sekunder för oss att söka i databasen i Jupiter men vi vill helst inte radera något då det är användbart att ha kvar även gamla saker. Finns det några sätt att effektivisera detta? T.ex ladda ner databasen och sen radera lite av de äldre sakerna.

Jag ser att man kan spara gäster och kunder. Kan man även spara bokningar med bokningsinformation på något sätt?

Har ni något tips på hur vi kan göra det snabbare utan att permanent radera information?

Mvh

Arvid

Kommentarer

 • Hejsan

  Det finns ett par olika sätt att snabba upp databasen på.

  • Den snabbaste och enklaste är att vi "packar ihop och packar upp" databasen på servern. Databasen optimeras då av databasmotorn. Ni kan inte jobba med systemet under denna åtgärd och hur lång tid åtgärden tar beror på hur stor databasen är och hur snabb er server är. Generellt kan man säga att åtgärden i snitt tar cirka 20-30 minuter.

  • En annan variant är att vi upprättar en historikdatabas. Ni väljer ett brytdatum och vi skapar en historikdatabas som bara innehåller information fram till brytdatumet. Allt som händer efter brytdatumet läggs i en ny och betydligt mindre databas. Så om ni sedan behöver hitta en gammal bokning startar ni ett separat Jupiter som går mot historikdatabasen istället.

  • Det går även att kolla om det är andra faktorer som slöar ned systemet. Långsam server, långsamt nätverk (jobbar ni via wifi?) eller liknande. Går det lika långsamt oavsett vilken dator ni jobbar på?
  Maila in vilket av alternativen du vill gå vidare med.

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.