Citybreak

Hur mappar man Citybreak med Jupiter?

Kommentarer

 • Registrering av produkter (rum) i Citybreak mot Jupiter: Efter aktivering av kontot i Citybreak mot Jupiter har det dykt upp nya fält i Citybreak under produkter. Gå in på produkter från startsidan i Easy Acces och klicka sedan på produkten som ska registreras. De nya fälten ligger under PMS settings. Det första heter: Ska produktens tillgänglighet synkroniseras, Ja eller Nej. Den andra heter: Remote identifier.

  OBS! Man ändrar inte inställningen på om produktens tillgänglighet ska synkroniseras till Ja förrän man har fyllt i Remote identifier fältet.

  I fältet Remote identifier i Citybreak ska man skriva in produktens namn som den heter i Jupiter på följande sätt:

  Exempel: Produkten heter ”Dubbelrum” i Citybreak och den heter även ”Dubbelrum” i Jupiter.
  Då skriver man följande: [rt=Dubbelrum]. Förkortningen rt står för rumstyp i Jupiter och ska skrivas in på liknade sätt på alla produkter (rum) som man vill synkronisera mot Jupiter. Heter produkten ”Enkelrum” i både Citybreak och Jupiter skriver man [rt=Enkelrum]  Registrering av subprodukter i Citybreak mot Jupiter:

  I Citybreak har det kommit till ett nytt fält på subprodukten. Även detta ligger under PMS Settings och heter Remote identifier. Subprodukt är alltså det som i Jupiter benämns som artiklar.

  Regel: Ingår subprodukten i en prislista i Jupiter så ska den inte artikelregistreras Citybreak. Är Subprodukten i Citybreak en tilläggsartikel i Jupiter så ska den artikelregistreras i Citybreak.

  Exempel: Subprodukten heter ”rosor ” i Citybreak, men heter ”ros” i Jupiter. Då skriver man i Remote identifier fältet [ar=ros]. ar= artikel i Jupiter.

  Om en artikel både ska ingå i en prislista och gå att köpa till i bokningen måste artikeln läggas upp dubbelt i Jupiter. Exempel: Om ”3-rätters middag” ingår i prislistan ”Helpension” men ska även gå att köpa till som extraprodukt, då måste den sistnämnda läggas upp som artikel och döpas till exempelvis ”3-rätters middag tillval”.

  Registrering av prisavtal i Citybreak mot Jupiters prislistor:

  Även under prishantering i Citybreak har PMS Setting och Remote identifier dykt upp. Ni hittar PMS Settings och Remote idetifier under generella parametrar på respektive prisavtal. Det är här man ”matchar” sina prisavtal man har i Citybreak mot sina prislistor som man har i Jupiter. I fältet för Remote identifier skriver man in namnet på prislistan som den heter i Jupiter. Namnet ska skrivas in utan hakparenteser.

  Exempel: Heter prislistan i Jupiter ”Rum/konferens”, så skriver man ”Rum/konferens” i Remote identifier fältet.


  Provisioner

  För att ekonomin i Jupiter ska bli rätt behöver ni lägga upp en artikel i Jupiter som heter Citybreak provision. Citybreaks personal kommer sedan knyta provisionsartikel i Jupiter till den faktiska provisionen som tillfaller försäljningsorganisationen. Artikel kommer att dyka upp i Jupiter på varje genomförd bokning som kommer via Citybreak. Kommer bokningen från en säljorganisation som tar in betalning för genomförda bokningar via Citybreak kommer det per automatik att dyka upp en minuspost i Jupiter.

  OBS! Matchningen mot provisionsartikeln görs av Citybreak, inte av er.

  Allmänt om kopplingen mellan Citybreak och Jupiter:

  • Priserna hämtas alltid från Citybreak och överskrider priserna som finns i Jupiter. Skulle priserna av någon anledning inte stämma överens läggs det överskridande beloppet på logi i bokningen.

  • Ta alltid för vana att registrera alla prisavtal i Citybreak mot prislistorna i Jupiter. Kopplingen klarar av att genomföra en bokning även om man inte har ”matchat” prisavtalet mot prislistan. Men då följer inte alla artiklarna/subprodukterna med i bokningen, vilket kan leda till att man inte vet vad gästerna har bokat.

  • Alla ändringar i bokningar via Citybreak betraktar Jupiter som en ny bokning och avbokar den gamla bokningen per automatik och ger bokningen ett nytt bokningsnummer i Jupiter.  Annika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.