Dynamiska priser?

Hej!

Har ni stöd för dynamiska priser i Jupiter och hur fungerar det i så fall?

Kommentarer

 • Hej Sievert!

  Stöd för dynamiska priser finns i Jupiter, det är en tilläggsmodul som måste beställas av oss innan man kan börja använda den. Kontakta oss på sales@rebnis.se för pris och beställning.


  Dynamiska priser används för att enkelt kunna höja eller sänka priset under valfria datum utan att behöva lägga in eller ändra rader i prislistan.


  Komma igång
  För att komma igång med dynamiska priser så börjar man med att skapa minst en prisgrupp, alltså en grupp med en eller fler prislistor som man vill ändra priset på samtidigt.

  Klicka på Register -> Ekonomiregister -> Prisgrupper.


  Klicka på ”Lägg till”, skriv in ett namn på prisgruppen och lägg sedan till den eller de prislistor som skall ingå.


  Gå sedan in på Register -> Ekonomiregister -> Prisvariationer.
  Här kan man välja vilken period och prisgrupp man skall jobba med samt välja om den skall visa rader för antalet personer per rum (för att kunna justera priserna i detalj) eller bara rumstypen.

  För att justera ett pris klickar man i aktuell ruta och skriver in summan man vill justera med, t.ex. -100 för att sänka priset med 100 kr eller 200 för att höja med 200 kr. För att återgå till normalpriser kan man bara sudda bort justeringen eller skriva 0.


  Man kan även kopiera ett valbart område genom att först markera området man vill kopiera (markera övre vänstra hörnet i området, håll sedan in shift-tangenten och klicka på nedre högra hörnet i området) och klicka på knappen ”Kopiera”. Markera sedan första rutan där du vill klistra in och klicka på ”Fyll I”. Man kan upprepa detta hur många gånger man vill.


  OBS! Tänk på att priserna sparas direkt när man skriver in dom, man behöver alltså inte spara för att dom skall börja gälla. Priserna appliceras också på Jupiter Webb och kanalhanterare såsom BookVisit och SiteMinder.

  Bokningar
  Bokningar får det priset som gällde just när bokningen skapades.
  Om man ändrar priserna de datum som en bokning gäller så kommer det en fråga om man vill behålla eller uppdatera priset när man går in i den.
  Jonas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.