Krånglande kortterminal

Hej!

Vår kortterminal krånglar ibland och tappar kontakten med kassan. Har ni några tips vad vi kan göra själva?

Kommentarer

 • Hej May,

  Även om det är trist att erkänna så kan kortterminaler råka ut för olika typer av trubbel. Här är några tips på saker ni enkelt kan testa själva:

  1. Starta om kortterminalen genom att göra den strömlös, vänta en stund och koppla därefter in allt igen. Förhoppningsvis var det något som hakat sig men återkommer problemet kan du även prova någon av stegen nedan.
  2. Kontrollera så kablage sitter i som det ska i båda ändar samt att kabel är hel och utan veck. En veckad kabel kan innebära att kopparn inuti blivit bruten och därmed genererar signalfel, vilket i praktiken kan resultera i allsköns olika problembeskrivningar.
  3. Testa anslutningen mot bank. Om allt fysiskt verkar vara på sin plats kan det vara så att kortterminalen inte har, eller tror sig ha, kontakt med banken och då kan ett kontakttest vara på sin plats.
   Här följer en kort beskrivning hur du når menyerna i våra system:
   • Jupiter med betalkortsterminal från Nets/Babs/Verifone(Point), klicka på meny "Övrigt > Nets eller Babs/Point".
   • Rebnis kassa med betalkortsterminal från rån Nets/Babs/Verifone(Point), klicka på "Försäljning > Kassahantering > Terminalfunktioner".
  4. Uppdatera terminalens parametrar. Om kontakt med bank finns kan det vara betalkortsterminalens mjukvara som inte är fullt uppdaterad. Navigera enligt bilderna ovan men klicka på "konfiguration" istället för "testa anslutning".
  5. Testa gör ett dagsavslut för att stänga alla öppna transaktioner i kortterminalen. Om alla fysiska och virtuella inställningar är ok men terminalen envist bråkar kan det vara på grund av en transaktion som fastnat. Dessa brukar dock avslutas/skickas i samband med ett dagsavslut. Navigera enligt bilderna ovan men klicka på "dagsavslut" istället för "testa anslutning".
  Om det inte löser sig är ni som alltid varm välkomna att kontakt oss på Rebnis men här är även länkar till de betalterminalleverantörer vi rekommenderar:

  Lycka till!
  Lars-Emil

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.