Vad är nytt i Rebnis Kassa 2.8.0?

Versionen släpptes 2021-02-02


✔ Stöd för Verifones Engage-terminaler

Rebnis Kassa har nu stöd för Verifones nya Engage-terminaler P400 samt den bärbara V400. Notera att den sistnämnda dock ej fungerar som de tidigare bärbara terminalerna VX670 och VX680 då det i V400-terminalen i skrivande stund INTE går att hämta bord/nota. Den fungerar istället som en trådlös version av en "vanlig" trådkopplad terminal.


✔ Inslagsordning i bongfliken
Nu sorteras produkterna i bongfliken i inslagsordning istället för i bokstavsordning.

✔ Automatisk registrering av växelkassa
Det går nu att, per kassaklient, ställa in så att beloppet för växelkassa automatiskt registreras. Gå till "Register -> Klienter -> dubbelklicka på önskad kassa". Kryssa i rutan "Registrera växelkassa automatiskt" samt ange vilket belopp som ska användas. Har ni helt slutat med kontanter i aktuell kassa så kan ni med fördel ange noll kronor.

✔ Markera notan till vänster efter delning och betalning
Nu markeras notan längst till vänster i nota-fliken efter att delning eller betalning gjorts.

✔ Returorsaker på följesedlar i journalen
Nu visas eventuell inskriven returorsak även för följesedlar i returjournalen.

✔ Mata in dricks med decimaler
Tidigare har det ej gått att mata in dricks med decimaler i dricksfunktionen (i kassahantering-fliken), men nu är det ändrat så att det går.

✔ Bordsnummer visades ej på minusbong i vissa fall
Om en minusförsäljning sparades på ett bordsnummer som ej fanns med i bordsregistret skrevs bordsnumret ej ut på minusbongen. Det är nu justerat så att bordsnummer alltid skrivs ut på minusbongar - oavsett om det sparas på "ett riktigt" bord eller ej.


✔ Visa produkter som sålts med nollpris i försäljningsstatistiken
Tidigare har inte produkter sålda med nollpris visats i försäljningsstatistiken. Det är nu justerat så att även sådan försäljning visas där.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.