Till senaste kommentaren

Komma igång med Price My Hotel Room

Hej

Vi har förstått att Jupiter har stöd för automatisk prissättning via Price My Hotel Room. Hur kommer vi igång med det?

Kommentarer

 • Hejsan

  Ja det stämmer. Jupiter kan numera automatiskt ta emot priser från Price My Hotel Room. Det som behövs för att komma igång är följande:

  När dessa saker väl är fixade installerar vi kopplingen. Ni får även en grundutbildning av PMHR gällande hur deras system fungerar.

  I Jupiter är det sedan inte så mycket som behöver göras. Huruvida en prislista är synkad mot PMHR ställs in i prislistan:


  Det som händer då är att Jupiter skapar en prisgrupp som döps till "<PMHR prislistans namn>" och som den aktuella prislistan kopplas till. Denna prisgrupp går sedan inte att ändra i Jupiter, utan förlitar sig på att priserna skickas från Price My Hotel Room.

  *** Tänk på att när prislistan kopplas mot PMHR så kopplas den lös från sin eventuella tidigare prisgrupp, vilket gör att prislistan återfår sina ordinarie priser - fram till dess att de nya priserna tas emot från PMHR.

  *** Ha även i åtanke att det är prislistans namn i Jupiter som är "kopplingen" mellan Jupiter och Price My Hotel Room, så byter ni namn på prislistan i Jupiter måste ni även se till att döpa om den i Price My Hotel Room - annars kommer prissynkningen för just den prislistan att sluta fungera.

  Så här kan det se ut när priser tagit emot från Price My Hotel Room. Detta visas alltså via menyn "Register -> Ekonomiregister -> Prisvariationer".
  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.